75Mijls IJsselmeer & 30Mijls Markermeer

“Starten wanneer en waar je wilt, 75 of 30 mijl zeilen,

een heel jaar in competitie!”

Galloper trotseert najaar opnieuw

9 december 2018

De Rival 34 van Sjeng Lumey zeilde zowel op 27 november als op 6 december de 30Mijls Markermeer

Waar velen van ons de boot intussen op de wal hebben staan om te overwinteren gaan anderen gewoon door. Sjeng en zijn crew gingen binnen ruim een week zelfs tweemaal over de 30Mijls baan. Op 27 november was de wind zwak tot matig, maar kwam de temperatuur maar amper boven de 3 graden uit. En op 6 december was de temperatuur welliswaar een stuk milder, maar met een windkracht 5-6 zal het ook toen niet heel warm hebben aangevoeld.

Een prachtige en stoere prestatie op beide dagen dus!

De nieuwe Zilt is uit!

22 november 2018

Elke maand besteedt het online magazine 'Zilt' aandacht aan de 75Mijls IJsselmeer en 30Mijls Markermeer.

Vandaag is de december uitgave van Zilt online gekomen. Voor degenen die Zilt niet kennen: Zilt is een online magazine vol zeil-avontuur!

Kijk en geniet!

http://www.ziltmagazine.nl

Kampioen constant varen!

28 oktober 2018

Dazzling Dolphin lijkt de kampioen constant varen te zijn.

Eerder dit jaar voer Volkert Zijlker met zijn Dazzling Dolphin al de 75Mijls IJsselmeer en afgelopen week volgde de 30Mijls Markermeer. Volkert is daarmee niet de enige die beide banen dit seizoen heeft afgelegd. Maar hij is wel de enige die dit beide keren met exact dezelfde gemiddelde snelheid deed: 6,44 knoop na handicapcorrectie! Wie doet hem dit na!?

Met dit resultaat is Volkert bovendien de snelste solo-zeiler in de 30Mijls Markermeer. Proficiat!

F32 Thriller rap om de boeien

24 oktober 2018

De 'turbo' F32 Thriller laat zien waartoe multihulls in staat zijn.

Acht uur en zevenenveertig minuten. Dat was wat de crew van Arno Molenaar zondag j.l. nodig had om hun opgevoerde Farrier 32 rond de baan van de 75Mijls IJsselmeer te zeilen. Een gemiddelde van 8,62 knoop.

Een zuidwestenwind rond kracht 4 deed de boot regelmatig naar snelheden van boven de 10 knoop accelereren. Helaas moest de Thriller op het einde van de baan nog een stukje opkruisen, want anders had het allemaal dus nog sneller gekund.

Wederom een mooie najaarsdag met een prachtig multihull resultaat. Waar blijven de andere multihulls? De eerste tijd is gezet!

Meer over de Thriller vind je op Arno's blog: http://f32thriller.blogspot.com

Wat een najaar!

16 oktober 2018

De mooie dagen blijven ons dit seizoen verwennen. Een perfecte gelegenheid nog eens wat mijltjes weg te varen!

Zo dachten afgelopen weekend ook de bemanningen van de Danablu en de Ataraxia. Beiden legden nogmaals de 30 mijl op het Markermeer af en genoten van de haast zomerse omstandigheden. Heel anders dan toen Paul en Rinus Beije met hun Danablu afgelopen maart bij winterse koude als eersten de 30Mijls Markermeer aflegden.

Dagen als in afgelopen weekend zijn allicht niet goed om een recordtijd neer te zetten, maar des te beter om voluit te genieten van een fraaie zeiltocht. Wie doet het goede voorbeeld van de Ataraxia en de Danablu volgen?