Windmill Challenge

Wat is de Windmill Challenge?

De Windmill Challenge biedt een alternatief voor de weggevallen North Sea Regatta (NSR) Windmill Race. Deze 160 Nm lange tocht wordt door de RORC geaccepteerd als gedeeltelijke kwalificatie voor de Fastnet Race 2021. Omdat het als zodanig geen race is, wordt er gevaren onder de voor de 75 &30Mijls gebruikelijke voorwaarden. Echter, vanwege de veiligheid dient deze baan op advies van de Kustwacht linksom gevaren te worden.

De baan


Boeienbestand

Exclusion zones

Voor de Windmill Challenge gelden de onderstaande exclusion zones. Verder zijn de ankergebieden IJmuiden Anchorage #7 (zuidelijk van IJmuiden West Outer TSS) en Scheveningen Anchorage eveneens aangemerkt als exclusion zones.

Exclusion zones Windmill Challenge

Safety notice

Hoewel de te nemen veiligheidsmaatregelen te allen tijde behoren tot de verantwoordelijkheid van de deelnemers, bevelen we aan hierbij de 2020-2021 Offshore Special Regulations te raadplegen.

Op het rak van de P02-07 naar de VM PB11 NW kruist de baan de zuidelijke uitgang van het Off Texel TSS. Deelnemers kunnen dus opgelopen worden door de grote vaart. Blijf alert en kijk in de 'achteruitkijkspiegel':

Tevens willen we deelnemers nog een keer herinneren aan de 500 mtr (0,27 Nm) afstand tot produktie platforms en de lokatie van de Noordzee Boerderij. Zie hiervoor ook de opmerkingen bij de baan van de 30Mijls Scheveningen.