75 & 30Mijls

Wijzigingen voor 2021


Er zijn voor 2021 een 3-tal wijzigingen doorgevoerd voor de 75&30Mijls. Onderstaand een samenvatting:

Drie Nieuwe banen

Er was in het afgelopen seizoen grote vraag naar banen in het zuiden en langs de kust. We hebben een aantal medezeilers gevonden die de ‘lokale’ organisatie willen invullen en samen met hun kennis over het gebied hebben we de volgende banen bepaald die uiteraard volledig volgens de bestaande formule en spelregels gevaren dienen te worden:

30Mijls Scheveningen

Samen met Wim van Slooten (Firestorm) is de volgende 30Mijls baan ‘uitgelegd':

Interessant aan deze baan is de dimensie getij die we op de eerdere banen niet kenden. Met goede wind en een goede planning belooft dit een erg snelle baan te worden. De eerste tijd onder de vier uur is al gezet!

30Mijls Haringvliet

Samen met Paul Gladdines is de volgende baan op Het Haringvliet bedacht :


30Mijls Oosterschelde

Samen met Gert-Jan Oelp (JanJan) is de volgende baan uit de puzzel gekomen:

Zowel stromend water, altijd wel een ‘in de winds raks’ veel beroepsvaart en het respecteren van de tonnen maakt dat dit een erg uitdagende baan wordt. Vanuit vele havens kan er van dichtbij gestart worden, pas dus op voor grote drukte ;).


Op deze pagina van de website vind je alle details over de banen.

SW handicap ipv LWL

De LWL handicap die naast de ORC rating in de afgelopen jaren in de 75&30Mijls is gebruikt, wordt vervangen door de basis SW handicap die door het Watersportverbond bepaald wordt. Waarom de basis SW en niet de ‘gewogen’ SW? Omdat we als organisatie niet in de gelegenheid zijn om te controleren of iemand wel/niet met een klapschroef, grote genua, etc vaart en bovendien het de zeilers aanmoedigt hun boot sneller te maken zonder dat daar een penalty tegenover staat.

Naast de laagdrempelige SW handicap blijven we uiteraard ook het wat genuanceerdere ORC klassement hanteren voor degenen die in het bezit zijn van een geldige meetbrief. Let op, afgelopen jaar zijn er een aantal boten in het ORC klassement verwijderd omdat achteraf bleek dat ze niet in het bezit waren van een geldige (van dat jaar) meetbrief. Wil je meedoen in het ORC klassement zorg dus voor de juiste papieren zodat het spelletje zo eerlijk mogelijk gespeeld wordt!

Op deze pagina van de website vind je alle details over de handicaps.

Navionics enthousiast! Een nieuwe tracker!

Navionics is enthousiast over het 75&30Mijls evenement en ze zijn bereid ons te ondersteunen door hun bestaande tracker functionaliteit uit te bouwen. Zo is het in de nieuwste release mogelijk om in de tracker het tijdstip van het starten en passeren van een ton te zien. De track kan eenvoudig gedeeld worden vanuit de Navionics app (Boating) zodat deze zichtbaar wordt in het klassement op de website. Daarnaast kan de track ook gemaakt worden vanuit elke willekeurige plotter die je vervolgens in je Navionics app kunt importeren. Heb je geen Navionics? Geen probleem, je kunt gratis een ‘proef’ account creëren dat 14 dagen geldig is en via deze manier toch laagdrempelig de baan op. Een handleiding speciaal voor het maken en delen van de track komt binnenkort op de website.