75 & 30Mijls

“Starten wanneer en waar je wilt, 75 of 30 mijl zeilen,

een heel jaar in competitie!”

De storing is verholpen en je kunt weer inschrijven!

4 januari 2021

De technische storing is verholpen en je kunt weer inschrijven. Komende dagen meer informatie over de nieuwe banen en andere wijzigingen voor 2021!

We wensen iedereen alvast heel veel mooie zeilmijlen in 2021!

Storing & Upgrade: het is tijdelijk niet mogelijk deel te nemen aan de 75/30Mijls

9 december 2020

Er is momenteel een probleem met de functionaliteit van de website die automatisch emails verstuurt na het inschrijven en registreren van een prestatie. Hierdoor is het tijdelijk niet mogelijk deel te nemen aan de 75/30Mijls.

We zijn aan het zoeken naar de oorzaak en proberen dit spoedig op te lossen. Tegelijk gaan we deze tijd dan gebruiken de website klaar te maken voor een paar leuke veranderingen:

  • Er komen nieuwe banen bij!

    • 30Mijls Scheveningen (is al actief maar nog niet officieel gelanceerd)

    • 30Mijls Haringvliet

    • 30Mijls Oosterschelde

  • De LWL handicap die de laatste twee jaar is gebruikt zal worden vervangen door de SW handicap die nu volledig door het Watersportverbond wordt ondersteund.

  • We zijn bezig met een nieuwe tracker app.

Zodra de site weer beschikbaar is voor deelnemers laten we dat uiteraard weten! We verwachten dat dit nog voor de kerstdagen zal zijn.

Lemsteraak Fleanende Ingel op de 30Mijls IJsselmeerbaan. Een verslag!

20 september 2020

"De enige twee overgebleven wedstrijden van onze klasse werden in de zomer gecancelled. En wat doe je dan? Trainen! We hebben nog genoeg ruimte voor groei en dus trokken we naar Medemblik om vanuit daar een weekeinde lang te varen en te trimmen. Met wedstrijd crew, weliswaar niet volledig in verband met afstand houden, maar toch genoeg om de Ingel vol in wedstrijd modus te kunnen varen."

Lees <hier> het volledige verslag van de bemanning van de Fleanende Ingel. Met nog meer mooie foto's!

Top-tijd voor JAGER!

30 augustus 2020

Ondanks de onstuimige omstandigheden op zaterdag 22 augustus j.l. trok Dick Koopmans er samen met zijn two-handed maat op uit voor een 75Mijls rondje in hun Sentijn 37. In onderstaande video doen ze verslag van wat een nieuwe toptijd zou worden in het LWL-DL klassement en de een-na snelste tijd line honours!

Gefeliciteerd met deze mooie prestatie en veel dank voor de prachtige beelden!

Let op: Kleine wijziging in 75Mijls IJsselmeer baan

5 juni 2020

Sinds begin dit jaar ligt de SPORT-B een stukje zuidelijker dan dat dit voorheen het geval was (huidige locatie: 52 57.000n 005 14.500e ). Om vanuit de SPORT-B naar de VF14 te varen moest een stuk van de zuid-steenplaat worden gekruist wat een probleem kan zijn voor boten met een wat grotere diepgang (diepte aldaar 2,1-2,2m). Dit heeft ons doen besluiten om de baan van de 75Mijls IJsselmeer iets te wijzigen: in plaats van de VF14 dient nu de VF18 te worden gerond. De baan wordt hierdoor iets korter (74,34 i.p.v. 76,11 mijl). Voor de berekening van de gemiddelde snelheid wordt hier in het klassement rekening mee gehouden.

De herzien baan en het bijbehorende boeienbestand kun je hier raadplegen.

30 mijl met 6 ½ meter

13 mei 2020

Een week van te voren werd het al duidelijk. Er kwam de 10e mei een dikke wind aan. Alle reden dus voor Pim en Michiel eens een tijd te gaan zetten op de nieuwe 30 mijls baan op het IJsselmeer.

Hun belevenissen en de enorme snelheden die de Kolibri weet te bereiken heeft Pim <hier> beschreven.

Ook maakten ze een leuke video!

Het 75Mijls weekend op 9 en 10 mei is afgelast

22 april 2020

In verband met COVID-19 is het 75Mijls weekend dat stond gepland voor 9 en 10 mei a.s. afgelast. We hopen in 2021 weer een leuk 75Mijls weekend te kunnen organiseren!

Een nieuwe baan: 30Mijls IJsselmeer!

12 maart 2020

Op verzoek van velen is er nu ook een kortere baan op het IJsselmeer: de 30Mijls IJsselmeer!

Deze baan is goed op 1 dag te varen en is bij elke windrichting een uitdaging. Kijk naar de banenkaart en het boeienbestand voor alle details!

Uiteraard is er voor deze baan een apart klassement. Wie wordt de eerste die een richttijd gaat neerzetten?

LWL DL

LWL DL

LWL DL

LWL DL

Update van de handicapformule

12 maart 2020

Afgelopen jaren werd voor monohulls de zogenaamde "LWL" handicap gebruikt. Vanaf dit jaar is deze formule verfijnd. Naast de lengte van de waterlijn wordt nu bijvoorbeeld ook de waterverplaatsing in acht genomen. De gedachte achter de handicap is het zelfde gebleven: laagdrempelig en zonder kosten de mogelijkheid bieden aan een wedstrijd mee te doen.

De LWL DL handicap voor jouw boot kun je hier vinden.

Naast deze LWL DL handicap is er voor monohulls optioneel ook de mogelijkheid met een ORC handicap mee te doen indien met over een meetbrief beschikt.

Op 9 en 10 mei a.s. is het weer zover: het tweede 75Mijls Weekend!

4 februari 2020

Bij de eerste editie van het 75Mijls Weekend waren 27 boten van de partij. Daarom nu dus een vervolg!

Net als vorig jaar zullen we elkaar na een dag zeilen treffen in de oude haven van Stavoren voor een steigerborrel. Op de zondag maken we dan het 75Mijls rondje af. Op deze pagina vind je alle informatie en kun je inschrijven.