75 & 30Mijls

“Starten wanneer en waar je wilt, 75 of 30 mijl zeilen,

een heel jaar in competitie!”

Weinig wind op 30Mijls zaterdag.....

14 september 2019

Voor het 30Mijls weekend was gepland om vandaag (14 september) de 30Mijls te gaan varen en daarna de BBQ aan te zette.

De windverwachting voor vandaag is erg minimaal en daarom gaan de meeste deelnemer allicht op zondag varen. De BBQ vanavond (zaterdag) gaat echter gewoon door!

14/15 september: Het 30Mijls Weekend met BBQ in de Buyshaven

16 juli 2019

In navolging van het succesvolle 75Mijls weekend wordt er op zaterdag 14 september een 30Mijls weekend met barbecue georganiseerd!

Lees alles over het weekend en hoe je kunt inschrijven <hier>

30Mijls Markermeer in een RS Aero! Nieuwe recordtijd!

6 juli 2019

En geweldige prestatie van Gerard Vos: hij voer 30 juni j.l de 30Mijls Markermeer met zijn RS Aero. Dit is een lichte en snelle dinghy die wordt getipt als opvolger van de Laser vanaf de Olympische spelen in Parijs in 2024.

Gerard maakte een prachtig verslag met foto's en een video. Lees het volledige verslag hier (AANRADER!!)

Gefeliciteerd met deze super snelle tijd Gerard!

Werkgebied en de SPORT I in baan 30Mijls Markermeer

1 juli 2019

In verband met een werkgebied nabij de baan van de 30Mijls Markermeer heeft de SPORT I al enige tijd een nieuwe positie. Op 30 mei is dit reeds aangepast in het boeienbestand van de 30Mijls Markermeer. Zorg er dus voor dat je deze nieuwe positie in je navigatieprogramma gebuikt om te voorkomen dat je de boei niet kunt vinden of, erger, door het werkgebied heen vaart.

Op het plaatje hiernaast zie je de nieuwe positie (52 32.000n 005 21.360e) en de oude positie (met een rood kruis er door). Zoals je ziet loopt de baan van de 30Mijls Markermeer net langs het werkgebied!


Een snelle JIVE

19 juni 2019

Zondag 16 juni was niet alleen een mooie voorjaarsdag, maar ook een heel snelle!

Bart de Rooij en Sander Brinkhuis voeren two-handed met hun J/80 "JIVE" een heel snelle 30Mijls: 6,41 knoop gemiddeld, wat gecorrigeerd voor LWL handicap resulteert in 7,55 knoop! Dit is de snelste tijd van dit seizoen en de 2e tijd ooit!

De SPORT J was als start/finish boei uitgekozen en de baan werd tegen de klok in afgelegd met een zuid-westen wind die gemiddeld rond 4-5 Bft was.

Bijgaand de foto's die Berry Dijkhuizen maakte bij vertrek en terugkeer van de snelle JIVE en haar bemanning!

75Mijls Weekend groot succes!

13 mei 2019

Onder prachtige weersomstandigheden vond afgelopen weekend het eerste 75Mijls Weekend plaats. In totaal hadden 28 boten zich ingeschreven voor een prestatietocht/race met Stavoren als tussenstop. De wind was af en toe pittig, maar dat zorgde tijdens de borrel voor de mooie verhalen.

Naast het uitdelen van 75Mijls koeken werd tijdens de steigerborrel ook bekend gemaakt dat Vroljk Watersport het 75/30 mijls initiatief graag helpt promoten. Er wapperden dan ook mooie vlaggen en aan 75/30Mijls wimpels wordt gewerkt!

Kijk op de 75Mijls Weekend pagina voor de foto's en uitslagen.

Update: terwijl er op het IJsselmeer werd gestreden voor de faam van het 75Mijls Weekend, voer Menso de Jong met zijn 'Peer' een mooie 30Mijls op het Markermeer!

Bijna...... het 75Mijls Weekend!

6 mei 2019

Nog 5 nachtjes slapen en dan is het zover: het eerste 75Mijs Weekend!

Tot nu toe zijn er 25 boten ingeschreven dus het belooft sowieso een gezellig weekend te worden. Het deelnemersveld varieert van doorgewinterde wedstrijdzeilers tot ervaren cruisers. Alle kans dus ervaringen en tips te delen die tot nog meer zeilplezier leiden!

Voor meer info kijk je op de speciale 75Mijls Weekend pagina.

Nieuw SOLO record op 30Mijls Markermeer!

3 april 2019

Wordt 2019 een recordjaar? Voor de 200 myls SOLO schippers wel!

Het 2019 seizoen is nog maar net begonnen en heeft zowel voor de 75Mijls IJsselmeer als de 30Mijls Markermeer al een nieuwe recordtijd opgeleverd. Was het twee weken geleden nog de Xtra HOD van Harmen de Jong, nu was het de beurt aan de BONGO van Martin Selles. Op de laatste dag van maart greep Martin een straffe NO-wind (kracht 5-6) aan om de baan van de 30Mijls Markermeer 'met de klok mee' te ronden in zijn Bongo 960. Dit resulteerde in een scherpe tijd die hem de 4e plaats in het overall klassement opleverde. Hij is hiermee de snelste solo zeiler op de 30Mijls! Gefeliciteerd Martin!

Zowel de BONGO als de Xtra HOD zijn vaste deelnemers aan de 200 myls SOLO. Als hun recordtijden indicatief zijn voor de prestaties in de rest van het seizoen dan belooft dit wat voor de 200 myls SOLO later dit jaar in oktober. Voor andere 200 myls deelnemers zijn de 75- en 30Mijls dus een mooie gelegenheid nu vast de competitie met deze twee toppers aan te gaan.

Bijgaande foto en video van de BONGO werden vlak voor de finish van de 30Mijls gemaakt door Berry Dijkhuizen (ook een 75-, 30- en 200 mijler!).

Xtra HOD !

24 maart 2019

Koude en winderige maartse dag goed voor nieuwe recordtijd!

Schipper Harmen de Jong en zijn two-handed maat Patrick ten Brincke zijn in het solo- en two handed circuit geen onbekenden en hebben laten zien ook op een koude winterdag goed uit de voeten te kunnen. Met hun HOD 35 "Xtra HOD" zeilden ze op 9 maart j.l. naar een recordtijd in de 75Mijls IJsselmeer: 8,09 knoop gemiddeld na handicapcorrectie!

Er stond een "dikke wind" aldus Harmen; 20-35 knoop uit een overheersend westelijke richting. De 75Mijls had geen mijl langer moeten zijn: vlak na de finish brak de fokkeval en hadden de mannen hun handen vol het zeil weer onder controle te krijgen.

Harmen en Patrick gefeliciteerd met jullie fraaie prestatie en de top-spot in zowel het LWL- als het ORC klassement!

75Mijls Weekend 2019

22 januari 2019

11 en 12 mei is het zover: het eerste 75Mijls Weekend!

In het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 mei wordt het 75Mijls Weekend georganiseerd. We varen dan de baan van de 75Mijls IJsselmeer met een overnachting in Stavoren of Hindeloopen. Heb je dus zin in een lekker stuk zeilen en wil je andere deelnemers leren kennen en je ervaringen delen? Doe mee!

Kijk voor meer informatie op de pagina van het 75Mijls Weekend

Danablu is koning winter!

18 december 2018

Ondanks koude en sneeuw gaat Danablu voor 4e keer van start in de 30Mijls!

De verleiding was natuurlijk groot lekker rond de kachel te blijven zitten met een kop warme chocolademelk met slagroom. Echter niet voor Rinus Beije en zijn bemanning, want die gingen afgelopen zondag, 16 december, gewoon lekker zeilen!

Het zal wel even sneeuwruimen zijn geweest voordat de boot vaarklaar was. En met temperaturen van net boven het vriespunt en een windkracht 4-6 moet het ook snijdend koud zijn geweest! Maar de Danablu bemanning is wel wat gewend, want in maart voeren ze ook al eens de 30Mijls met zeer gure omstandigheden. Toen waren ze de eerste deelnemer van de 30Mijls. Zijn ze dit jaar ook de laatste of gaat iemand anders nog een december tochtje maken?

Galloper trotseert najaar opnieuw

9 december 2018

De Rival 34 van Sjeng Lumey zeilde zowel op 27 november als op 6 december de 30Mijls Markermeer

Waar velen van ons de boot intussen op de wal hebben staan om te overwinteren gaan anderen gewoon door. Sjeng en zijn crew gingen binnen ruim een week zelfs tweemaal over de 30Mijls baan. Op 27 november was de wind zwak tot matig, maar kwam de temperatuur maar amper boven de 3 graden uit. En op 6 december was de temperatuur welliswaar een stuk milder, maar met een windkracht 5-6 zal het ook toen niet heel warm hebben aangevoeld.

Een prachtige en stoere prestatie op beide dagen dus!

De nieuwe Zilt is uit!

22 november 2018

Elke maand besteedt het online magazine 'Zilt' aandacht aan de 75Mijls IJsselmeer en 30Mijls Markermeer.

Vandaag is de december uitgave van Zilt online gekomen. Voor degenen die Zilt niet kennen: Zilt is een online magazine vol zeil-avontuur!

Kijk en geniet!

http://www.ziltmagazine.nl

Kampioen constant varen!

28 oktober 2018

Dazzling Dolphin lijkt de kampioen constant varen te zijn.

Eerder dit jaar voer Volkert Zijlker met zijn Dazzling Dolphin al de 75Mijls IJsselmeer en afgelopen week volgde de 30Mijls Markermeer. Volkert is daarmee niet de enige die beide banen dit seizoen heeft afgelegd. Maar hij is wel de enige die dit beide keren met exact dezelfde gemiddelde snelheid deed: 6,44 knoop na handicapcorrectie! Wie doet hem dit na!?

Met dit resultaat is Volkert bovendien de snelste solo-zeiler in de 30Mijls Markermeer. Proficiat!

F32 Thriller rap om de boeien

24 oktober 2018

De 'turbo' F32 Thriller laat zien waartoe multihulls in staat zijn.

Acht uur en zevenenveertig minuten. Dat was wat de crew van Arno Molenaar zondag j.l. nodig had om hun opgevoerde Farrier 32 rond de baan van de 75Mijls IJsselmeer te zeilen. Een gemiddelde van 8,62 knoop.

Een zuidwestenwind rond kracht 4 deed de boot regelmatig naar snelheden van boven de 10 knoop accelereren. Helaas moest de Thriller op het einde van de baan nog een stukje opkruisen, want anders had het allemaal dus nog sneller gekund.

Wederom een mooie najaarsdag met een prachtig multihull resultaat. Waar blijven de andere multihulls? De eerste tijd is gezet!

Meer over de Thriller vind je op Arno's blog: http://f32thriller.blogspot.com

Wat een najaar!

16 oktober 2018

De mooie dagen blijven ons dit seizoen verwennen. Een perfecte gelegenheid nog eens wat mijltjes weg te varen!

Zo dachten afgelopen weekend ook de bemanningen van de Danablu en de Ataraxia. Beiden legden nogmaals de 30 mijl op het Markermeer af en genoten van de haast zomerse omstandigheden. Heel anders dan toen Paul en Rinus Beije met hun Danablu afgelopen maart bij winterse koude als eersten de 30Mijls Markermeer aflegden.

Dagen als in afgelopen weekend zijn allicht niet goed om een recordtijd neer te zetten, maar des te beter om voluit te genieten van een fraaie zeiltocht. Wie doet het goede voorbeeld van de Ataraxia en de Danablu volgen?