75Mijls weekend 2019

11 en 12 mei: 75 mijl en gezelligheid met elkaar!

11 en 12 mei 2019: Het 75Mijls Weekend!

Voor iedereen die een lekker stuk wil zeilen, ervaringen wil uitwisselen en anderen wil ontmoeten

2018 was het eerste jaar dat de 75Mijls IJsselmeer en 30Mijls Markermeer zijn georganiseerd. En met succes want velen hebben het, al dan niet zo snel mogelijk, voltooien van deze tochten als uitdaging aangenomen.

Wat zou er nu leuker zijn dan je mede-zeilers ook eens in levende lijve te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen?! Daarom organiseren we dit jaar het 75Mijls weekend:

  • De basis is dat je gedurende dit weekend de 75Mijls IJsselmeer vaart, inclusief de daarvoor geldende regels.
  • Starten op zaterdag 11 mei rond 9 uur in Enkhuizen (de KG boei). Een andere startlocatie of tijdstip mag ook, maar het is natuurlijk leuker gedurende de dag met elkaar op te varen!
  • Iedereen vaart de baan van de 75Mijls naar Stavoren (link- of rechtsom al naar gelang je voorkeur), alwaar we aan het einde van de dag elkaar ontmoeten in de oude haven.
  • Steigerborrel in Stavoren; zorg zelf voor iets lekkers waarmee jij jezelf en anderen kunt verwennen. 's Avonds allicht met elkaar wat gaan eten? Of juist wat koken aan boord? De keuze staat vrij!
  • Zondagochtend 12 mei kies je zelf je vertrektijd om de 75Mijls IJsselmeer te voltooien (terug naar Enkhuizen). Net als op de eerste dag is het natuurlijk leuk en spannend als je tegelijk met andere deelnemers start zodat je gelijk op kunt varen (maar natuurlijk net iets sneller dan die ander ;-)

Zoals gebruikelijk met de 75Mijls IJsselmeer zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Echter het havengeld, alsmede andere kosten zoals voor eten en drinken komen voor rekening van de deelnemers zelf.

Belangrijk: Het 75Mijls weekend is bedoeld voor iedereen die houdt van lekker zeilen. Dus zowel voor de wedstrijd- als de recreatieve zeiler. Solo, two-handed en full-crew. Met je familie of je vaste groepje van zeilmaatjes. Probeer dus ook anderen in je kennissenkring te enthousiasmeren om mee te doen en de uitdaging aan te gaan!

Inschrijven

Inschrijven voor het 75Mijls Weekend doe je door je, net als anders, in te schrijven voor de 75Mijls IJsselmeer. Geef daarbij dan aan dat je op 11 mei van start gaat (pagina 3 van het formulier) en dat je mee doet het het subklassement "75Mijls weekend (11-12 mei 2019)" (pagina 7 van het formulier). Alle deelnemers die bij inschrijving aangeven mee te doen aan dit subklassement zie je onderstaand terug in het overzicht van deelnemers aan het 75Mijls Weekend.

Wat te doen met slecht weer?

Mocht de weersverwachting voor het weekend van 11/12 mei slecht zijn, dan wordt het 75Mijls Weekend verplaatst naar een andere datum. Voorlopig staan de volgende twee weekends als uitwijkdatum gepland:

 • 25 / 26 mei
 • 1 / 2 juni

Nadat je bent ingeschreven zullen we je per email (en op deze website) op de hoogte brengen indien het 75Mijls Weekend wordt uitgesteld.

Voor- en napret

Op Zeilersforum.nl is er een levendig topic over de 75Mijls IJsselmeer en 30Mijls Markermeer. Daar wordt ook al gediscussieerd over het 75Mijls Weekend. Allicht leuk om ook eens een kijkje te nemen!

Vragen of tips?

Neem contact met ons op via het contactformulier of stel je vraag op Zeilersforum.nl

Deelnemers en uitslag 75Mijls Weekend 2019

Onderstaand een overzicht van de deelnemers die zich al hebben ingeschreven. Na het voltooien van de tocht en de registratie van het resultaat zie je hier ook de uitslag.

75Mijls Weekend

LEGENDA:

Datum: De datum waarop is gefinisht. Indien de prestatie nog niet is geregistreerd dan is dit de datum die bij inschrijving als startdatum is opgegeven.

Klasse:

  • Solo
  • Two-handed
  • Full crew

L/R: De richting waarin de baan is gevaren:

  • L = Linksom (tegen de klok in)
  • R = Rechtsom (met de klok mee)

LWL: Lengte Water Lijn zoals opgegeven bij inschrijving. Dit is de basis voor het bepalen van de handicap voor het Monohulls (LWL) klassement.

TCF: De Time Correction Factor zoals bepaald op basis van de lengte waterlijn (LWL)

Gezeilde tijd: De netto gezeilde tijd exclusief eventuele rustperiode.

Rust tijd: Duur van de rustperiode in uren.

Gem.: De gemiddelde snelheid in knoop berekend uit de zeiltijd (exclusief rusttijd) en de lengte van de baan. Degene met het hoogste gemiddelde komt bovenaan in het klassement voor line honors! Door de gemiddelde snelheid (en niet de gezeilde tijd) als basis te nemen voor het line honors klassement wordt voorkomen dat variatie in de lengte van de baan als gevolg van het verleggen van boeien invloed heeft op het klassement.

Corr gem.: De gemiddelde snelheid in knoop berekend uit de de zeiltijd (exclusief rusttijd), de handicap TCF en de lengte van de baan. Degene met het hoogste gemiddelde komt bovenaan in het klassement (voor het line honors klassement wordt gerekend met het ongecorrigeerde gemiddelde; zie hierboven)!

Status:

  • GS - Gaat Starten - de deelnemer is ingeschreven en gaat nog van start
  • DNS - niet gestart
  • DNF - niet gefinisht
  • DSQ - gedisqualificeerd
  • AR (3) - Afwachting Registratie - de deelnemer moet zijn prestatie nog registreren. Als dat een week na de startdatum nog niet is gebeurd volgt DNS. Het getal tussen haakjes geeft aan hoeveel dagen er nog resteren om te registreren.
  • OP (7) - Open voor Protest - De deelnemer heeft zijn prestatie geregistreerd. Indien iemand van mening is dat de geregistreerde prestatie onjuist- of niet conform de wedstrijdbepalingen is, kan middels het contactformulier protest bij de organisatie van de 75Mijls worden aangetekend. Protesten zijn mogelijk tot uiterlijk 1 week na registratie van de prestatie. Het getal tussen haakjes geeft aan hoeveel dagen er nog resteren om protest aan te tekenen.
  • P - Protest - Er loopt een protest tegen de geregistreerde prestatie dat door de organisatie van de 75Mijls IJsselmeer wordt geĆ«valueerd.
  • D - Definitief - De prestatie is gecontroleerd door de organisatie van de 75Mijls IJsselmeer en er zijn geen steekhoudende protesten ontvangen binnen 1 week na het registreren van de prestatie. De prestatie is nu definitief voor het klassement!

ORC: Indien de deelnemer ook in het ORC klassement deelneemt staat hier "Ja"

Track: URL Link naar kaart met gevaren track.

Weer: URL Link naar de KNMI website met actuele waarnemingen. Voor de 75Mijls IJsselmeer worden de actuele waarnemingen van het KNMI station Stavoren getoond en voor de 30Mijls Markermeer de waarnemingen van station Houtribdijk. Dit zijn de waarnemingen voor de dag waarop de deelnemer is gestart. In het geval een rustpauze is genomen en de dag erna verder is gevaren moet handmatig op de KNMI site even de volgende dag worden geselecteerd om het weer gedurende deze dag te zien. De actuele waarnemingen van de KNMI stations zijn uiteraard slechts een benadering van het weer dat daadwerkelijk heerste ter plekke van de deelnemer gedurende het afleggen van de baan.